Biciklom kroz Gorski Kotar

Za vas smo odabrali  sedam mogućih biciklističkih staza . One vas vode postojećim šumskim i lokalnim cestama s malo prometa i mnogo doživljaja, okusa, i mirisa… Od makadamskih putova pogodnih  za brdski biciklizam do asfaltiranih cesta za obiteljske izlete, u Gorskom Kotaru ćete pronaći raznolike savršene staze, neovisno o tome jeste li rekreativac ili profesionalni sportaš.

Goranska biciklistička transverzala je nova biciklistička trasa koja povezuje sve gradove i općine Gorskog kotara te njihove prirodne, kulturne i povijesne atrakcije te gastro delicije. Ona vas vodi po postojećim šumskim i lokalnim cestama s malo prometa te je namjenjena prvenstveno ljubiteljima prirode i brdskog biciklizma.

Transverzalom upoznajete cijelo područje Gorskog kotara u dijelovima što omogućuje planiranje višednevnog aktivnog odmora. Sastavljena je iz 7 etapa od 28 do 43 kilometra i ukupno broji 260 kilometara. Zajedno s 9 poveznica čini više od 400 kilometara jedinstvenog užitka na 2 kotača. Zbog prepoznatljive i atraktivne konfiguracije terena na cijeloj transverzali ima više od 5000 metara ukupnog uspona i jednako toliko spusteva.

Biciklijada Tri rijeke

Svake godine krajem lipnja održava se dječja biciklijada kako bi se najmlađi družili i razvili svijest o zdravom životu, a dan kasnije, iz Kasuna kreće “prava” biciklijada. Ove godine je sudjelovalo 150 biciklista iz Hrvatske i iz Slovenije, a trasa ide preko Vukove Gorice, Dugača, Bosiljeva, Orišja, Grabrka, Ponikvi, Osojnika, Severina na Kupi natrag do Kasuna.

Biciklijadu prati zanimljivi biciklistički program i vožnja kroz prelijepu prirodu sa upoznavanjem prirodnih ljepota, znamenitosti, kulture i gastronomije naše, ali i susjednih općina. Organizator je Športsko društvo Kupa, u spomen na preminulog člana Zdenka Bosanca koji je začetnik ove manifestacije.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *